Enviar per e-mail Imprimir RSS
Comparteix
Recomana aquesta pàgina a un amic

Concert de Primavera amb la coral IRENEU SEGARRA, de Palma de Mallorca

Dia: Dissabte 2 d'abril del 2011

Hora: 20:30

Lloc: Església de Santa Maria dels Turers, Banyoles

Intercanvi amb la coral Ireneu Segarra, de Palma de Mallorca

En el transcurs del concert, es fa un petit homenatge a en Miquel Tallada, banyolí de socarel, resident de fa uns anys a Mallorca. I cantaire de la Coral Ireneu Segarra.
I abans de cantar un dels temes que ell mateix havia escrit, llegim:
La nostra comarca ha estat sempre rica en grups de música: cobles, orquestres, duets, teclistes, cantants solistes, cantautors, grallers, corals, grups de folk, ball, pop, rock, jazz, animació infantil, música clàssica... Així, als anys 60, convivia la Polifònica de Banyoles amb grups de rock com els "Rixens", els "Siempre en Vanguardia", els "Picolos", els "Dakota", "els Delfines".
Més tard, mentre a Catalunya hi havia l'explosió del folk amb Falsterbo, Ia & Batiste, Jaume Arnella, Xesco Boix, Pau Riba, Marià Alberó..., a Banyoles van sorgir els "Tres Quarts", els "Esclops", "Els Ermitants", "Saltos Largos", "Mundo Unido" ...
Nosaltres ens quedem amb els "Esclops". Era un grup de quatre banyolins: l'Anton Rigau, en Joan Coll, en Joan Comalat i en Miquel Tallada que avui el tenim aquí, com a banyolí i com a mallorquí. Aquí a Santa Maria, en Miquel ja hi havia cantat formant part de l'escolania, que dirigia el sr. Pere Frigoler i cantant a més d'un casament, perquè havia estat de moda que s'acompanyessin amb un contrabaix i un banjo.
Als anys 70, en Miquel estava molt inspirat. Esperem que encara ho estigui. Escrivia la lletra i la música que el grup "els Esclops" interpretava...
L'estiu del 1975 varen enregistrar una maqueta als estudis de gravació que Mossèn Verdura, el pare Mariver, tenia a Santa Maria de Camós.
Un antic "Esclop", en Joan Comalat, que l'hem anat veient darrera una càmera de retratar, ens va proposar de fer una trapelleria a l'amic Miquel. Ens hi vàrem agafar de seguida. I ens fa il·lusió, ara, acompanyar amb les nostres veus, un tema d'en Miquel. Escolteu-lo tocant la guitarra. Tocava la guitarra, el banjo, l'ukelele... i era el que tenia la veu més greu del grup.
A veure, Miquel, si te'n recordes...
I que aquest "MAI MÉS" es converteixi, a partir d'avui, amb "SEMPRE MÉS" 

MAI MÉS

Oblidat de tot amic.
La lluna se'n va.
Oblidat de tot record. 
La lluna se'n va

El vent trenca les ones
que un dia, fortes, va aixecar.
Ara passa el temps,
he esta oblidant.

Sento una mica de música
que un dia el vent em va portar.
Ara estic sol, no vull records
que el cap m'omplin de res
en mi.
Lletra i música: Miquel Tallada.
Gravada en el CD del grup ESCLOPS, l'any 1975, a casa Mossèn Verdura.