Enviar per e-mail Imprimir RSS
Comparteix
Recomana aquesta pàgina a un amic

Fa 50 anys, es va començar a cantar un SOMNI

Dia: Dijous 12 d'agost del 2010

Hora: 21:30

Lloc: Els Desmais. Estany de Banyoles, Banyoles

La Coral VEUS DE L'ESTANY, de Banyoles va commemorar, el dijous al vespre, els 50 anys de l'estrena de la versió coral de la sardana 'SOMNI' d'en Manel Saderra i Puigferrer, tot cantat-la als Desmais, a l'estany, tal com la Polifònica ho va fer, en aquest mateix indret, el 12 d'agost de l'any 1960.
Després d'una tarda de llamps, trons i pluja abundosa, a les 9 del vespre, va començar la calma. El cel es va començar a trencar i l'estany es va començar a omplir d'aquells colors i d'aquelles ombres que tant agradaven a en Manel Saderra i a en Manel Pont, autors de la música i de la lletra d'aquesta sardana tan emblemàtica. Semblava que els dos Manels s'havien posat d'acord i haven propiciat la màgia de fer possible que la sardana Somni es pugués interpretar de nou, just 50 anys després que la Polifònica de Banyoles l'estrenés en el mateix indret, cantat-la per primer cop.
A 2/4 de 10 del vespre, els cantaires de la coral Veus de l'Estany, acompanyats d'alguns membres de la desapareguda Polifònica cantàvem de nou, emocionats, la sardana Somni, al costat de l'estany, de tons vermellosos i argentats, davant d'un nombrós públic. Després de cantar-la , en fer la repetició, part del públic la va ballar.
D'aquesta manera es feia un senzill acte, tal com hagués agradat als dos Manels, en el que es va fer homenatge als 50 anys de l'estrena de la versió coral del Somni d'en Saderra i Puigferrer i a en Manel Pont, que va morir el passat mes de juny.

Vàrem acabar la celebració de la diada amb un sopar.


Programa:
  • Somni - Sardana
    • Autor: Manel Saderra i Puigferrer (1908 - 2000)
    • Lletra: Manel Pont i Bosch