Enviar per e-mail Imprimir RSS
Comparteix
Recomana aquesta pàgina a un amic

Missa de celebració de la festivitat de Santa Teresa de Jesús Jornet e Ibars

Dia: Dimecres 26 d'agost del 2020

Hora: 11:00

Lloc: Llar Residència Santa Teresa Jornet - Asil, Banyoles

La Coral VEUS DE L'ESTANY, de Banyoles, ha estat convidada, de nou, a participar, amb els seus cants, a la missa de celebració de la festivitat de Santa Teresa de Jesús Jornet e Ibars.
Teresa de Jesús Jornet (1843-1897) va néixer a Aitona (Segrià) de pares pagesos. Després de treballar de mestra, va provar diverses congregacions religioses fins que participà en la fundació de la congregació de les Germanetes dels Ancians Desemparats, quan el canonge d'Osca, Saturnino López, tenia a Barbastre el primer asil d'ancians: "Amb aquest amor puríssim (de Jesús) ens cal estimar i tractar els nostres pobres, interessant-nos pel seu benestar temporal i etern" (Carta a les Germanetes). Benestar també temporal, a la cuinera que volia servir els cigrons del dia massa durs: "Miri, si vostè es vol mortificar, mortifiqui's, però no mortifiqui els altres".  


Hi cantarem els cants propis de la Missa, que serà oficiada pel sr. Bisbe de Girona, Monsenyor Francesc Pardo.En acabar, la coral interpretarà l'Himn a Santa Teresa de Jesús Jornet, escrit per una Germaneta de la Congregació dels Ancians Desemparats i música de Nemesio García Carril, mestre de Capella de la S.A.M.I. Catedral de Santiago de Compostela:
- Santa Madre, la Iglesia te aclama, rasga el viento con aire marcial la epopeya triunfal de tu vida que inmolaste por la ancianidad.
- Peregrina por tierras de España, surco a surco dejaste caer el granito de tu sacrificio, la renuncia de todo tu ser.
- Qué cuajada fue tu sementera, que contento el Señor de la mies, la vivencia de Cristo alentava tu esperanza, tu ardor y tu fe.
- Son mensaje divino latente tus Betanias, amor por doquier, exigencia de entrega a tus hijas, Santa Madre Teresa Jornet.