Enviar per e-mail Imprimir RSS
Comparteix
Recomana aquesta pàgina a un amic

Celebració del 50è aniversari del Centre Excursionista de Banyoles

Dia: Dijous 9 de gener del 2003

Hora: 21:30

Lloc: Teatre Municipal, Banyoles

CORAL DEL CENTRE EXCURSIONISTA DE BANYOLES
Direcció: Carme Cornellà 

Dins els actes de celebració del 50è aniversari del Centre Excursionista de Banyoles, s'ha organitzat la projecció de la pel·lícula 'Shisha Pangma 8.024' en la que hi surten alpinistes del Centre coronant aquest cim.
La CORAL DEL CENTRE EXCURSIONISTA ha estat convidada a participar-hi amb unes cançons.
Aquest és el text que es va llegir en la presentació del CONCERT:

Amb la joia i la il·lusió que dóna el fer un regal, us fem ofrena, en aquest 50è aniversari, d'unes cançons.
Anar d'excursió i cantar -cantar, sobretot, en cor- han estat des de sempre, al nostre país, activitats aparellades, manifestacions complementàires, l'una de l'altra. I és que l'excrusionista és un esperit líric, i per més que el cos -les cames, els pulmons, els músculs,...- sigui el vehicle de l'activitat que practica, arriba un momnet que se n'oblida, i és a través de l'ànima que es resol i que es realitza, perquè viu amb intensitat cada moment de l'escursió, amb el seu encant únic i peculiar, i perquè estableix una comunicació íntima i personal amb el paisatge que recorre, que contempla i admira, que venç o perl qual se sent vençut.
En els moments de repòs, vora la llar de foc del refugi, fent rotllana a l'entorn de la foguera, cada cançó farà reviure aquells moments únics que han deixat la seva emprenta en el nostre record i en la nostra sensibilitat: l'inici del camí a la primera claror de l'alba, el silenci sagrat del bosc, el repòs vora la font, la visió de les geleres lluminoses, la fuetada del vent o la pau augusta dels cims,... La cançó ens agermana amb els qui hem compartit el goig del camí i el premi de l'esforç.
Hem parlat dels excursionistes. Hauríem de parlar ara dels alpinistes: pujant i escalant els cims, més esbufeguen que canten. A tots, però, els agrada la música, encara que no cantin.
Les cançons que us regalem són ben representatives:
PUJAREM DALT DELS CIMS, LA MUNTANYA VENERADA i EL ROSSINYOL es troben a tots els cançoners de muntanya.
Hem pensat que no hi podia faltar L'EMIGRANT, recordant el centenari de la mort de Mn.Cinto Verdaguer.
I, per acabar, l'EVOCACIÓ AL PIRINEU' que, lluny de ser un 8.000, se'ns mostra de fa molts dies, immens i majestuós.